Фестивал за улични изкуства 6Fest

6Fest е мултижанров фестивал за улични изкуства, създаден през 2017 г. от Момчил Цонев. В различните си издания 6Fest е представял съвременен цирк, куклен театър, огнени изкуства, марионетки, живи статуи, парад на кокили, танцово шествие, танцов спектакъл, улични музиканти и за първи път на фестивал у нас – каскада от летящ балон.

Кратко описание

Развитие на уличните изкуства

  • Цели

    Улични изкуства

  • Градове

    Пловдив, Ямбол, Габрово, Троян, Джебел

Посети уебсайт
интересно

Досега 6Fest представи улични артисти от България, Унгария, Венецуела, Испания и др. със съвременен цирк, куклен театър, огнени изкуства и др.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest има единадесет издания до момента. Създаден е през 2017 г. от Момчил Цонев. В различните си издания 6Fest е представял съвременен цирк, куклен театър, огнени изкуства, марионетки, живи статуи, парад на кокили, танцово шествие, танцов спектакъл, улични музиканти и за първи път на фестивал у нас – каскада от летящ балон.

Първите две международни издания на фестивала са в Габрово през 2017 и 2018 г. с подкрепата на Програма “Култура” на Община Габрово и с участието на улични артисти от Испания, Белгия, Венецуела, Унгария и България. Третото му издание през 2018 г. е с подкрепата на Програма “Младежки дейности” на Община Габрово и с участието на местни танцови и младежки формации. 6Fest е единственият габровски фестивал, който имаше издание като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата – през септември 2019 г. в творческия квартал Капана с участието на български циркови и театрални формации. Петото издание на фестивала с танцово шествие със седем местни танцови формации по главната пешеходна улица на Пловдив, парад на кокили и малки концерти на улични музиканти в квартал Капана беше част от културния календар на Община Пловдив през юли 2020 г. В края на октомври 2020 г. се проведе шестото издание на фестивала 6Fest, което бе тематично и за първи път у нас представи фестивал на уличните огнени спектакли в Пловдив с участието на арт формации като Театър на огъня и сенките Fireter, Мим формация Жар театър, Пътуващ театър “Скрин” и др. Шестото издание се случи с финансовата подкрепа на Министерство на културата и с партньорството на Община Пловдив. Седмото издание се проведе през май 2021 г. като част от Културния календар на Община Пловдив и представи тридневен мултижанров уличен фестивал. Осмото издание се случи през септември 2021 г. с първото гостуване на 6Fest в Троян с подкрепата на Община Троян. Поради пандемичната обстановка деветото издание на фестивала се случи от 28 април до 2 май 2022 г. вместо през есента на 2021 г., като 6Fest представи издание с огнени спектакли в Пловдив с подкрепата на Министерство на културата. От 14 до 29 май 2022 г. в Пловдив се реализира десето юбилейно издание с подкрепата на Национален фонд “Култура” и Фондация „Пловдив 2019“ като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. Единадесетото издание на фестивала се състоя на 10 и 12 юни 2022 г. за първи път в град Ямбол като част от празничната програма за Деня на Ямбол.

Фестивалът е получавал подкрепата на Министерство на културата, Национален фонд “Култура”, Културен календар на Община Пловдив, Програма Култура и Програма Младежки дейности на Община Габрово, както и на Община Ямбол, Община Троян, Община Джебел.

⬤ 03. Mobile Experience

Putting our focus on
changing the way people
think of mobile experience.

Credits

Management

Stacey Grey
Brand Research

John Stamper
Project Manager

Colin Mondero
Account Manager

Art Direction

Stephen Miller
Creative Director

Sarah Rickson
Brand Strategy

Production

Melissa Macaya
Graphic Design

Mark Caldwell
UI/UX Desing

Awards

Site of the Day
Oct 20, 2020

Mobile Excellence
Sep 25, 2020

FWA of the Day
Sep 23, 2020

Testimonials

Let's get in touch,
we respond fast.

Ready to work together?
Back