Back

Щастливо Габрово / Happy Gabrovo

Щастливо Габрово / Happy Gabrovo
Щастливо Габрово / Happy Gabrovo

“Щастливо Габрово/Happy Gabrovo” е името на клип за Габрово, който е създаден по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“). Клипът за Габрово се реализира през 2014 г. по проект на Обществен комитет “Васил Левски” – Габрово и Момчил Цонев по програма „Култура“ на Община Габрово през 2014 г. Музиката в клипа е от песента “Happy” на американския поп изпълнител Pharrell Williams (Фарел Уилямс).

Клипът популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. Идеята на организаторите на “Щастливо Габрово” е клипът да бъде новата позитивна видео-картичка за града, която не се нуждае от превод.

Клипът „Щастливо Габрово“ става най-гледаният туристически клип за Габрово в YouTube само месец след онлайн премиерата си . “Щастливо Габрово” е гледано на 6 континента. Сред европейските страни, в които клипът има най-голямо разпространение, освен България, са Великобритания, Германия, Испания, Гърция, Франция, Италия и др. В Северна Америка „Щастливо Габрово“ е гледано най-много в САЩ, Мексико и Канада. Висока гледаемост клипът е постигнал и в Австралия и Нова Зеландия. Бразилия води по гледания в Южна Америка, но сред другите страни на континента се нареждат също така Аржентина, Перу, Чили и др. „Щастливо Габрово“ е достигнало и до най-отдалечената от нас държава на африканския континент – Южна Африка. В Азия „Щастливо Габрово“ е гледано в страната на изгряващото слънце Япония, както и в Сингапур, Южна Корея и др.

„Щастливо Габрово“ показва най-популярните места в Габрово и най-атрактивните габровски музеи – Архитектурно-етнографски комплекс “Етър”, Дом на хумора и сатирата, Интерактивен музей на индустрията, Национален музей на образованието.

Участници

Шоу-балет „Магия”, Клуб за спортни танци „Ритмика”, Фолклорен ансамбъл „Сивек“, Танцова школа „Лиана“, група по зумба в Спортен клуб „Троя“, Младежко театрално студио „ГаРгаРа“, Детска школа за приложно изкуство „Ива Пенчева“, Клуб „Веселие“, Quick Hands Project, ИМКА Габрово, Огнена формация „F.I.M.S.”, Хандбален клуб „Бъки“, Баскетболен клуб “Черноморец 2014 – Чардафон Орловец“, Футболен клуб „Янтра Габрово“, Клуб по спортна акробатика и батут „Акро арт“, Колоездачен клуб „Underground Riders“, Фотоклуб „Габрово“, индивидуални участници – ученици от 11 г и 11 д клас на Националната Априловска гимназия, спортистките Гала Чалъкова и Стела Чалъкова и др.

Снимачен екип

Режисьор: Симеон Сокеров. Продуцент: Момчил Цонев. Оператор: Емилиян Атанасов. Асистент-режисьор: Радослав Камбуров

Основен медиен партньор

Габрово Daily

Подробна информация за “Щастливо Габрово” може да прочетете в Онлайн енциклопедия Габрово тук