Back

Компютърна игра Gabroville

Компютърна игра Gabroville
Компютърна игра Gabroville

Gabroville е първата от този вид у нас историческа градска компютърна игра, която представя уникални факти и места, олицетворение на марката Габрово. Играта е достъпна тук.

Компютърната игра е създадена по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“, получил подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г. Изпълнител е сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово. Автор на концепцията и проекта е Момчил Цонев.

Чрез анимация и на игрови принцип, в българска и английска езикова версия, се представят най-уникалните, най-габровските факти и места. Компютърната игра се разпространява свободно на специално създадена онлайн платформа.

До момента играта Gabroville е представила единствената по рода си планета Габрово, един от най-смешните музеи Дом на хумора и сатирата, габровския Карнавал, първия у нас музей на открито ЕМО “Етър”, клипа „Щастливо Габрово“.

Историята в Gabroville

Gabroville разказва за космически „габровец“ от астероида Планета Габрово, който тръгва на междузвездно пътешествие с ракетата си. Той обаче се приземява без гориво в град Габрово. Пристигайки в града, космическият габровец е изправен пред редица препятствия, които трябва да преодолее. Приключението го учи на някои от най-любопитните факти за Габрово. Ще успее ли да се върне на своята планета?