Първата компютърна игра за Габрово Gabroville по БТВ с репортаж
Компютърна игра за Габрово Gabroville

Националната телевизия БТВ излъчи репортаж за първата компютърна игра за Габрово Gabroville в централната си емисия новини на 7 април.

Онлайн игра разказва непознатата и забавна история на Габрово – с тези думи започва репортажът на Борислав Лазаров, озаглавен „Столица на хумора и котките без опашки: Онлайн игра разказва за планета Габрово“. „Момчил Цонев е габровец и автор на няколко книги за миналото на родния си град. Преди година започва работа по първата габровска онлайн игра – Габровил. Въпреки славата на габровци, че парите им се свидят, играта е безплатна. Играчът влиза в ролята на жител от малката планета Габрово. Тя наистина съществува: открита е през 1981 г., а свидетелството за именуването й се пази в Дома на хумора и сатирата“ – научаваме от репортажа по БТВ, който може да гледате във видеото тук.

Габрово е обявен за град през 1860 г., 156 години по-късно всеки може да стане негов жител в интернет на gabroville.com.

Може да гледате целия репортаж по БТВ и да прочетете статията в сайта им тук.

Играта Gabroville е създадена през 2015 г. по проекта „Българският МанчестАРТ – Изкуство, труд и постоянство“ на сдружение Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово през 2015 г.

Открийте Gabroville във Facebook